Kuil en wikkelfolie

Kuilfolie

Voor het afdekken en goed conserveren van het gewonnen ruwvoer hebben wij verschillende soorten en maten kuilfolie om het ruwvoer mee af te dekken en te beschermen. De verschillende folies welke wij voeren zijn:

  • Texaleen Alpha Plus 0,15 mm
  • Ultraleen Super Strong 0,17 mm

De folies zijn te verkrijgen in verschillende afmetingen van 6 tot 18 meter breed. De lengtes per rol zijn 50 meter. Ook wand- (inkuilen in sleufsilo’s) en onderfolies (snel luchtdicht afsluiten van de kuil) zijn bij Agrowin te verkrijgen.

Kuilbeschermkleden en toebehoren

Om de kuil te beschermen tegen vogels en ander ongedierte is een beschermkleed over de kuil aan te bevelen. Om alles goed vast te leggen zijn zandslurven en bevestigingsbanden te verkrijgen. Wij voeren de kuilkleden van Genafil.

Genafil

Sterk, fijnmazig, gaasachtig, open draadweefsel. Getest onder de meest extreme omstandigheden, voorzien van lussen en zoom. De kuilbeschermkleden zijn te verkrijgen in de maten: 8 x 10 t/m 12 x 10 en 8 x 15 t/m 12 x 15 meter. Overige afmetingen op aanvraag mogelijk.

Wikkelfolie

Een andere manier van ruwvoer winnen welke al weer een heel aantal jaren bekend is, is het maken van ronde en vierkante balen welke nadien worden gewikkeld. Door de grote verscheidenheid aan soorten en maten balen, verschillende machines en wikkelaars hebben we gekozen om een aantal soorten folie op te nemen in ons assortiment:

Deze wikkelfolies zijn te verkrijgen in verschillende maten. Zowel in breedte als in de lengte van de rol.

Balennetten en perstouw

Het balennet in ons programma is van het merk Rondotex. Deze netten zijn te gebruiken voor zowel ronde silage-, als hooi en strobalen. Er zijn verschillende breedte en lengte maten verkrijgbaar. Voor elke machine het juiste net!

Voor de vierkante, grote of kleine, balen maken we gebruik van Ulith perstouw. We kunnen deze leveren als synthetisch touw maar ook als Sisal natuurlijk touw. Het natuurlijke touw wordt veelal gebruikt voor de kleine baaltjes. Wij leveren verschillende diktes (sterktes) van beide soorten touw.