Kuiltoevoegmiddelen

Waarom gebruik maken van kuiltoevoegmiddelen?

Goed ruwvoer staat aan de basis van een goede en gezonde melkproductie. Het is daarom van belang dat het ruwvoer (gras, mais, sorghum of GPS) onder goede omstandigheden in de kuil komt. Het is alleen niet altijd mogelijk om het ruwvoer op het juiste moment te oogsten. Een goede kuil is dus niet altijd het geval.

Wanneer de kwaliteit te wensen overlaat is een kuiltoevoegmiddel aan te raden. Het toevoegen heeft als effect dat de kuil sneller stabiel wordt (snellere daling van pH) en dat de conservering sneller op gang komt. Ook krijgen schadelijke schimmels en gisten geen kans en worden de verliezen van het ruwvoer beperkt. Naast de betere conservering zijn er ook producten die bijdragen aan broeiremming van het ruwvoer. Met name in te droge producten welke niet goed kunnen worden verdicht treedt broei snel op. Zowel na het inkuilen als bij het uitkuilen kunnen de verliezen (minder voederwaarde) hierdoor snel oplopen.

Een kuiltoevoegmiddel is géén redmiddel voor een slechte kuil, maar je kunt het product er wel mee verbeteren. Ook een goede kuil kan verbeterd worden!

Magniva Platinum

Magniva platinum is een nieuwe innovatie in het assortiment, Magniva bevat de nieuwe bacteriestam, L.Hilgardii, deze is gevonden in een stabiele suikerrietkuil. Een suikerriet kuil is een van de moeilijkst stabiel te krijgen gewassen, dit omdat er veel grove delen en veel suiker in zitten. In de kuilen ligt de broei op de loer.
Deze bacteriestam Hilgardii is getest in 7 verschillende universiteiten wereldwijd. Waarna bleek dat deze het best te combineren is met L. Buchneri 40788. De Magniva bestaat dus uit L. Hilgardii en L. Buchneri 40788.

Voordelen op een rij:

  • Kuilen veel eerder stabiel, binnen 15 dagen te voeren
  • Kuilen blijven ook veel langer stabiel
  • Gisten worden al vanaf dag 10 enorm vermindert ( veroorzakers broei )
  • Veel minder kuilverliezen
  • Opmerkelijke heerlijke geur

Folder Magniva Platinum 2

Voor grove gewassen zijn in Magniva Platinum 3 nog enzymen toegevoegd

Folder Magniva Platinum 3

Pioneer

Van Pioneer hebben wij tal van producten standaard op voorraad. Bekende producten zoals 1188 en 11A44 hebben zich al jaren bewezen.

  • 1188 voor snelle conservering van (nat) gras doormiddel van → Melkzuurvormende bacteriën
  • 11A44 voor de remming van broei en schimmelvorming in (snij)maïs → Azijnzuurvormende bacteriën

Inkuilmiddelen-overzicht

Overige toevoegmiddelen

  • SoftAcid is een vloeibaar mengsel van organische zuren. De zuren binden met de zuren in het ruwvoer waardoor de agressiviteit van de zuren in de kuil afnemen. Door de afname verbetert de kwaliteit van het ruwvoer.
  • Silostar Liquid HD is een sterk geconcentreerd conserveringsmiddel dat is samengesteld uit natriumbenzoaat, kaliumsorbaat en natriumacetaat. Silostar Liquid HD werkt ook curatief, dus ook na het constateren van broei en schimmel in de kuil is het conserveringsmiddel nog in te zetten om de houdbaarheid en de kwaliteit van het ruwvoer te verbeteren. Maiskuilen en graskuilen die behandeld zijn met Silostar Liquid HD kunnen snel na inkuilen geopend worden.