Kuiltoevoegmiddelen

Waarom gebruik maken van kuiltoevoegmiddelen?

Goed ruwvoer staat aan de basis van een goede en gezonde melkproductie. Het is daarom van belang dat het ruwvoer (gras, mais) onder goede omstandigheden in de kuil komt. Het is alleen niet altijd mogelijk om het ruwvoer op het juiste moment te oogsten. Een goede kuil is dus niet altijd het geval.

Wanneer de kwaliteit te wensen overlaat is een kuiltoevoegmiddel aan te raden. Het toevoegen heeft als effect dat de kuil sneller stabiel wordt (snellere daling van pH) en dat de conservering sneller op gang komt. Ook krijgen schadelijke schimmels en gisten geen kans en worden de verliezen van het ruwvoer beperkt. Naast de betere conservering zijn er ook producten die bijdragen aan broeiremming van het ruwvoer. Met name in te droge producten welke niet goed kunnen worden verdicht treedt broei snel op. Zowel na het inkuilen als bij het uitkuilen kunnen de verliezen (minder voederwaarde) hierdoor snel oplopen.

Een kuiltoevoegmiddel is geen redmiddel voor een slechte kuil, maar je kunt het product er wel mee verbeteren. Ook een goede kuil kan verbeterd worden!

De kuiltoevoegmiddelen in ons assortiment zijn:

Overzicht van voor de toevoeging in mais- en graskuilen.

Het product dient tijdens het hakselen, oprapen of het persen met speciale apparatuur in de gewasstroom te worden toegediend.

Overige toevoegmiddelen

SoftAcid is een vloeibaar mengsel van organische zuren. De zuren binden met de zuren in het ruwvoer waardoor de agressiviteit van de zuren in de kuil afnemen. Door de afname verbeterd de kwaliteit van het ruwvoer.
Silostar Liquid HD is een sterk geconcentreerd conserveringsmiddel dat is samengesteld uit natriumbenzoaat, kaliumsorbaat en natriumacetaat.
Silostar Liquid HD werkt ook curatief, dus ook na het constateren van broei en schimmel in de kuil is het conserveringsmiddel nog in te zetten om de houdbaarheid en de kwaliteit van het ruwvoer te verbeteren. Maiskuilen en graskuilen die behandeld zijn met Silostar Liquid HD kunnen snel na inkuilen geopend worden.