Granulaat

Naast het gebruik van vloeibare en gekorrelde meststoffen heeft Agrowin ook zeer goede ervaringen met het gebruik van granulaat bij het zaaien. Het granulaat dat wij adviseren zijn: Physiostart NP, Physiostart NK en Physiostart P-Plus.

Physiostart in maïs, uien, aardappelen en sorghum

Physiostart is een microgranulaat dat o.a. bestaat uit stikstof, fosfaat, kali, zink, zwavel, kalk, een biostimulant en een aantal zuren. De startfosfaat en zink zijn direct opneembaar vanaf het begin van de wortelontwikkeling. Fosfaat is onmisbaar voor de plant. Physiostart stimuleert  de verdere wortelontwikkeling om zo meer wortelvolume, vertakkingen en meer haarwortels te produceren. Dit zorgt ervoor dat de plant in staat is om meer voedingstoffen uit de grond op te nemen. Physiostart draagt bij aan het telen binnen de gebruiksnormen met behoud van opbrengst en kwaliteit.

De Physiostart gift vervangt de huidige rijenbemesting. Physiostart kent in maïs een dosering van 20 kg per hectare. In uien en aardappelen wordt minimaal 30 kg per hectare in de rij geadviseerd.

Physiostart P-Plus mag worden gebruikt op graasdierbedrijven met derogatie. Het fosfaat in deze granulaatmeststof is herwonnen en is daardoor dus toegestaan op derogatiebedrijven.

Klik hier voor de Physiostart folders.